Okulumuz Tarihçesi

Zübeyde Hanım İlkokulu Tarihçesi:


     Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün annesi olan ZÜBEYDE HANIM ´ın anısına okulumuza "ZÜBEYDE HANIM İLKÖĞRETİM OKULU" adı verilmiştir.

     İzmit Şirintepe Mah.Plajyolu Nazlı Sk. No.28 adresinde bulunan okulumuz Şubat 1986 yılında 7.Boru İlköğretim okulu´ndan alınan toplam 172 öğrenci ile 4 sınıf olarak eğitim öğretime başlamıştır. Bu öğretim yılında mezun vermemiştir. 1986/1987 öğretim yılı ikinci yarsına 1 Müdür, 4 öğretmenle başlamış olup Petrol Ofisi, Ferah Evler, plajyolu, Cumhuriyet Siteleri ile E5 karayolunun denize bakan bölümünden öğrenci almıştır. Haziran 1989 yılında okula 3.kat ilavesi başlamış olup, bu kat Ocak 1990 yılında bitirilmiştir. Aynı yıl Anasınıfı ve Laboratuarında açılması ile eğitim öğretime devam edilmiştir. Yine bu tarihlerde okul bahçesi genişletilmiş, beton saha düzenlenmiş ve batıdaki iate duvarı yaptırılmıştır.

     1993/1994 yılları arasında İzmit Belediyesi ile kurulan diyalog neticesinde okulun iate duvarları ve bahçe düzenlemesi yaptırılmıştır. Ayrıca yine aynı öğretim yılında sobalı olan okulumuz, Koruma Tarım İlaçları Fabrikası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul Koruma Derneği iş birliği sonucunda kalorifer tesisatına kavuşturulmuştur.

     İlk mezunlarını 1986/1987 öğretim yılı sonunda veren okulumuz Ağustos 1994 tarihinde İLKÖĞRETİM okuluna dönüştürülmüştür. Okulumuzda tam gün karma eğitim-öğretim uygulanmaktadır. Seçmeli yabancı ders olarak "İngilizce" dersi okutulmaktadır. 12 Yıllık kesintisiz Eğitime geçilmesinden sonra okulumuz İlkokula dönüştürülmüş, bu dönüşüm kademeli olarak gerçekleşmiş ve 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı´nda tamamlanmıştır.

     Okulumuz şu anda Ana Sınıfı 2 ( Sabahçı ve Öğlenci birer şube olmak üzere ) diğer sınıflarımız birer şube olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi